Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Tygmärken & Patches

Tygmärken & patches för den kvalitetsmedvetne.

Våra tygmärken & patches är alltid av högsta kvalité; våra priser är alltid låga eller lägst. Så säger alla om sina tygmärken och litar på att du inte orkar jämföra. Däremot har jag personligen 30 års gedigen yrkeserfarenhet i textilbranschen och jobbar ständigt på att själv säkra prisvärd kvalité på högsta nivå till alla mina kunder. Läs gärna mer om våra tygmärken & patches samt hur Brodyrhuset jobbar på denna sida. Brodyrhuset levererar snabbt prisvärda förstklassiga tygmärken; beställ dina egna idag. 🙂

– Jacob på Brodyrhuset i Stockholm

Två alternativ för att skicka din förfrågan om tygmärken & patches:

Förfrågan via email
Vänligen ange följande information:

• Vem eller vilka ni är.
• Önskat antal märken.
• Storlek på önskat märke.
• En grafisk originalfil i vektorformat (t.ex. .eps, .pdf, .ai etc.) eller högupplöst bildfil (.jpg, .bmp, .tif etc.) av motivet, eventuella önskade PMS-färger.
• Om du är osäker på vilken sorts märke eller storlek på märke så kan vi hjälpa dig om du anger hur du ska använda märket.
• Snälla skicka all information och önskemål från början så vi slipper göra fler offerter. Se gärna längre ner på denna sida för alternativ/tillval.

Förfrågan via formulär
Använd vårt förfrågningformulär
Vänligen ange följande information:

• Vem eller vilka ni är.
• Önskat antal märken.
• Storlek på önskat märke.
• En grafisk originalfil i vektorformat (t.ex. .eps, .pdf, .ai etc.) eller högupplöst bildfil (.jpg, .bmp, .tif etc.) av motivet, eventuella önskade PMS-färger.
• Om du är osäker på vilken sorts märke eller storlek på märke så kan vi hjälpa dig om du anger hur du ska använda märket.
• Snälla skicka all information och önskemål från början så vi slipper göra fler offerter. Se gärna längre ner på denna sida för alternativ/tillval.

Gratis experthjälp

Gratis experthjälp 7 dagar i veckan via email på: jacob@brodyrhuset.se

Våra tygmärken & patches

Klicka bilden för den sortens tygmärke du är intresserad av. Då kommer du vidare till det specifika märkets sida. Där kan du läsa mer samt skicka en förfrågan om den sortens broderi.

Vi erbjuder tygmärken för alla ändamål

Allt från scouter, uniformerade tjänstemän, studenter, mc-klubbar, filminspelningar, klädesmärken, kyrkan till och med även försvarsmakten.

Jämförelser mellan olika tygmärken & patches

Här ser ni jämförelser ’sida vid sida’ av några olika tygmärken & patches där vi använt olika tekniker.

Broderat vs. Vävt

På denna bild ser du ett brodyrmärke till vänster och ett vävt tygmärke till höger.

Tryckt vs. Broderat

Här ser ni en bild på ett tryckt tygmärke överst och brodyrmärke även kallat "broderat märke" under.

Lokal produktion i Solna vs. utomlands

Här på Brodyrhuset har vi tillgång till egen brodyrmaskin, därför kan vi tillverka t.ex. broderade märken lokalt här i Solna.

Alternativ & tillval

Alternativen och tillvalen gäller alla textilmärken.

Olika sätt att fästa tygmärken & patches

Värmelimmad

värmeaktiverat lim
Baksida med värmeaktiverat lim förstärker märket och gör det mer formfast, därför rekommenderar vi detta till alla tygmärken, även om du tänker sy fast. Vi anser dock att endast lim inte räcker för märken med brodyr. Limmet aktiveras av värme, t.ex. med stykjärn.

Sy fast

Sys fast med söm
Här visas baksidan på ett broderat märke som sedan är ämnat för att sys fast.

Sy fast

förstärkt med fliselin(non-woven)
Även här visas baksidan på ett broderat märke ämnat att sys fast. Dessutom har man i detta fall valt att göra märket mer formfast genom att förstärka det med fliselin.

Klisterlapp

som ett klistermärke
Detta är baksidan på ett broderat märke försett med lim och fungerar i själva verket nästan precis som ett klistermärke.

Kardborre

på båda delarna
Detta är ett vävt märke försett med en löstagbar extra baksida med kard/hona (den mjuka delen av kardborre). Denna extra baksida sys först fast på plagget och sedan fästs själva märket, som är försett med borre, på den.

Singel Kardborre

Endast borre/hane
Detta är baksidan på ett vävt märke försett med den sträva delen av kardborre (borre/hane). Dessa märken fästs på plagg som redan har kard/hona (den mjuka delen av kardborre).

Broschnål

Broschnål på baksidan
Baksidan på detta vävda märke är försett med en broschnål.
För bästa resultat!

Bäst resultat får man med märken med platt yta, till exempelvis vävda eller tryckta märken utan langetterad kant. Vi rekommenderar å andra sidan att alltid ha limbaksida för alla typer av märken, hur man än sedan väljer att fästa dem, detta för att limmet gör märket mer stabilt samt skyddar det. Om man väljer att sy fast sina märken så underlättar limmet när man syr genom att hålla märket på plats om man värmer det lite först.
Se denna länk för hur du själv kan fästa märken du beställt från oss med strykjärn.

Alternativ för kanter för alla textilmärken

Broderad kant

Klarar flera former
Den broderade kanten klarar relativt komplicerade former och snäva vinklar så den passar alltså för de flesta former. Den kan dessutom göras 1-10mm bred i önskad färg och trådtyp.

Langetterad kant

Passar rundade former
Den langetterade kanten är 3mm bred och passar enklare runda former, alternativt aningen rundade hörn och kan göras i önskad färg och trådtyp. Medan snäva vinklar ej rekommenderas (se istället broderad kant).

Laserskuren kant

Laserprecision
Kanten på detta broderade märke är skuren med laser. Lasern bränner dessutom kanterna så att de inte kan fransa sig.

Skuren kant

Mekaniskt skuren
Kanten på ditt tygmärke skärs mekaniskt.

Trådtyper för tygmärken & patches

Standard

Rayon
Här ser ni ett broderat märke i standardtråden som heter Rayon och används i de flesta fall, tråden tål dessutom upp till 40 graders tvätt.

Polyester

Tål 90 graders tvätt
Broderat märke i polyestertråd, ett slitstarkare alternativ som dessutom tål 90 graders tvätt.

Metallic

Guld
Vävt märke med inslag av blank tråd med metallisk effekt, dessutom kan tråden fås i guld alternativt silver, ni väljer vilken färg ni önskar på er patch.

Metallic

Silver
Märke med inslag av blank tråd med metallisk effekt, dessutom kan tråden fås i guld alternativt silver, ni väljer vilken färg ni önskar på er patch.

Fluorescerande

självlysande
Tråd som lyser i mörkret efter att ha utsatts för ljus något som faktiskt bidrar till effekten av ett självlysande tygmärke.

Botten / Underlag för broderade och 'hybridmärken'

Tygbotten

i Twill
Märken eller patches med tygbotten i twill, ett praktiskt material som dessutom är bland det vanligaste underlaget.

Helbroderad

Mer än 85% är brodyr
Om mer än 85% av ytan på märket täcks av brodyr räknas detta som ett helbroderat märke, så därför räknas märket på bilden som ett helbroderat märke.

Metallic

Guld eller Silver
Underlag i blankt material med metallisk effekt, detta underlaget kan man välja i guld alternativt silver, alltså väljer vad ni själva som passar bäst för ert brodyrmärke med metallic effekt.

Fluorescerande

självlysande
Vill man ha ett ännu mer unikt underlag så kan man välja underlag i fluorescerande / självlysande material som lyser i mörker efter det utsatts för ljus.

Läder

Eller skinn
Underlag på ert tygmärke eller patch kan ni dessutom få i det exklusiva och slittåliga materialet läder eller skinn.

Filt

Funktionellt
Men önskar man ett annat utseende, kan ni få underlaget i det funktionella materialet filttyg.

Annat underlag

större valmöjlighet
Vill du ha märket på ett annat underlag men det inte är med i listan så kan du skriva det i nästa steg, tänk då på att extrakostnader kan tillkomma.

Information till våra kunder

Hur en beställning går till

Se hur en beställning från oss går till så det blir en snabb och smidig beställning när det är dags.

Frågor
& Svar

Frågor om exempelvis ’Pantone PMS’, vektorfiler, original men även frågor om leverans, betalning med mera.

Några av våra kunder

Hos oss så är alla välkomna, alla från privatkund, föreningar till storföretag. Vår första och största prioritet alltid att varje kund ska vara nöjd. Vem du än är så är du välkommen att bli en av dem.

Bra att veta

Om storlek & form på märken

Plussa ihop bredden med höjden och sedan tar du hälften av detta, så har du måttet.
(Om ditt märke är en perfekt cirkel så är det faktiskt detsamma som diametern.) Exempelvis:

Om logotyper
& filformat

Helst vill vi ha en vektoriserad fil (t.ex. .eps, .pdf, .ai etc.) eller högupplöst bildfil (.jpg, .bmp, .tif etc.) av motivet (ju mer detaljerat motivet är, desto högre upplösning behövs, vektoriserad är dock alltid att föredra).

Vektorgrafik består linjer och kurvor som definieras med hjälp av matematiska objekt som kallas vektorer.
Fördelen med vektorgrafik är att de är skalbara utan att kvaliteten försämras efter justering av storlek. Kortfattat så kan du alltså förstora och förminska bilden utan synbar försämring. Detta till skillnad från rastergrafik (bitmaps) som enbart består av bildpunkter/pixlar, detta kan du se på jämförelsen nedan:

Läs mer på denna länk.

Ja, i de flesta fall kan vi skapa en vektorfil. Kostnad för detta varierar beroende på hur detaljerad designen på märket är.

Se jämförelsen på bilden nedan så kan ni se skillnad på linjernas precision:

Till vänster är handgjort, till höger autovektoriserad vilket kan fungera i vissa fall, men det är ganska tydligt att det är en datoralgoritm som inte vet vad en stjärna är och gjort ett halvdant jobb med att gissa formerna.

Om färger
& färgkoder

Pantone Matching System (PMS) är ett färgsystem för dekorfärger där varje färg representeras av ett unikt namn och / eller nummer. Dessa färger, som finns återgivna i färgkataloger på olika papperstyper, blandas sedan på tryckeriet eller av färgleverantören utifrån unika färgrecept med ett givet antal grundfärger.

När vi broderar eller trycker din logotyp är det så klart viktigt att det blir rätt färg på det som sedan blir den färdiga brodyren. Om din logotyp består av specifika Pantone-/PMS-färger är det till stor fördel om vi kan få reda på dessa, detta för att resultatet även ska matcha dina förväntningar.
Det finns idag tusentals Pantonefärger för tryck, men när det kommer till tyg och tråd är urvalet mer begränsat, i dessa fall gör vi vårt bästa för att matcha valet av tyg och tråd till just dina färger.

Kortfattat så är detta för att beställda varor ska bli tryckta med rätt färg behöver vi veta vilken tryckfärg du vill att vi ska använda.
Tryckfärgen anges sedan som en Pantonekod, också kallad PMS-kod. Denna kod styr således helt och hållet vilken färg trycket får.

Om du inte har en PMS-kod kan du också överlåta på oss att bedöma vilken PMS-kod som bäst motsvarar färgen i din tryckfil.
Men för produkter där det ingår 4-färgstryck behöver du inte ange några PMS-koder.

Photoshop och andra grafikprogram har även funktioner för att konvertera CMYK och RGB färger till Pantonefärger. Det finns också onlinekonverterare du kan använda dig av, t.ex.: https://www.pantone.com/color-finder.

Skicka förfrågan om tygmärken snabbt & enkelt

Ju mer detaljerad du är desto lättare kan vi hjälpa dig. (Din förfrågan är EJ bindande.)

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?